Avanç en la investigació de la vacuna contra la COVID-19 d’HIPRA a la reunió anual del Projecte RBDCOV

La reunión anual del consorcio RBDCOV, celebrada el 10 de octubre en Vall d’Hebron, fue el punto de encuentro para establecer los próximos pasos en cuanto a la investigación de la vacuna de HIPRA contra la COVID-19 , BIMERVAX®

Share

La reunió anual del consorci RBDCOV, celebrada el 10 d’octubre a la Vall d’Hebron, va ser el punt de trobada per establir els propers passos pel que fa a la investigació de la vacuna contra la COVID-19 d’HIPRA, BIMERVAX®, en la població infantil i persones immunocompromeses.

Laura Ferrer, Directora d’R+D d’HIPRA, va subratllar la importància de continuar recopilant i analitzant dades per demostrar l’eficàcia de la vacuna BIMERVAX® en el context de les noves variants del virus.

Durant la reunió, es van presentar els resultats provisionals de l’estudi en adults immunodeprimits que confirmen les dades de seguretat i eficàcia de la vacuna també en aquesta població, així com la durabilitat de la protecció fins i tot davant de les variants virals que circulen actualment de manera majoritària. Pel que fa a l’estudi en el pacient pediàtric i adolescent, es van presentar les dades de reclutament que mostren un progressiu augment de participants en els cinc centres participants.

“És especialment important disposar de dades d’eficàcia i seguretat de BIMERVAX® en població pediàtrica i adolescents, per això tots els implicats en aquest estudi estan fent un esforç per augmentar el reclutament de participants de cara a arribar als 300 individus necessaris per avaluar els resultats”, afirma el Dr. Pere Soler Palacín, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del grup d’Infecció i Immunitat al Pacient Pediàtric del VHIR.

Progrés: Assajos clínics en adolescents


Actualment, està oberta la recerca d’adolescents d’entre 12 i 18 anys que vulguin participar a l’assaig clínic, que té com a objectiu involucrar 300 adolescents. Els pares o tutors dels menors interessats a participar-hi poden posar-se en contacte per mail o telèfon amb les persones responsables de l’estudi:

•Hospital Vall d’Hebron (Barcelona)

93 489 31 00 ext. 3271

stephany.zelada@vhir.org

miriam.gonzalezamores@vallhebron.cat

• Hospital Dr. Josep Trueta (Girona)

www.icsgirona.cat/ca/noticies/hospital/2087

hiprahh3@idibgi.org

• Hospital HM Montepríncipe (Madrid)

i Hospital HM Puerta del Sur (Madrid)

639 50 13 40 / 659 33 61 84

unidadvacunas@hmhospitales.com

• Hospital La Paz (Madrid)

608 427 004 / 91 727 1644

ucicec.hulp@salud.madrid.org

servicio.pediatria@salud.madrid.o

Aquesta crida és una oportunitat perquè els adolescents i les seves famílies participin en un projecte que contribuirà a la investigació i desenvolupament de solucions mèdiques contra la COVID-19. La col·laboració de la comunitat és essencial en aquesta etapa de la investigació clínica.

Sobre RBDCOV i la reunió del consorci


El projecte RBDCOV, que té per objectiu provar la vacuna d’HIPRA contra la COVID-19 a la població infantil -incloent-hi adolescents- i en persones immunocompromeses, té un paper crucial en l’avenç de la vacuna.

Aquesta trobada és la tercera que se celebra de forma presencial des que va arrencar el projecte el gener del 2022, en què han assistit les persones líders de cadascun dels paquets de treball que vertebren el projecte. Les reunions de consorci es fan amb l’objectiu principal d’analitzar els resultats del treball dut a terme durant el darrer any, compartir bones pràctiques i punts de millora al projecte.

RBDCOV és un dels projectes que aposten per provar i continuar avançant amb la nova vacuna contra la COVID-19. Per això, empreses i institucions de cinc països europeus han unit les seves forces per avançar de forma col·laborativa. El projecte està liderat per la farmacèutica biotecnològica HIPRA i compta amb la participació de centres d’Espanya (Vall d’Hebron Institut de Recerca, Irsicaixa, Fundació Lluita contra la SIDA (FLS), IDIBAPS, IDIBGI, ASPHALION, Vinces Consulting, Zabala Innovation), Regne Unit (Veristat International), Itàlia (Fondazione Penta), Alemanya (European AIDS Treatment Group) i Turquia (Metpharm Arastirma Gelistirme Saglik Danismanlik).